• Kayseri/Türkiye
    +90 352 353 36 38

    Nevşehir Özkonak 400Wp Off-Grid Akülü Sistem

    Proje Tarihi
    2022
    Yatırımcı
    Duran Özdemir
    Proje Yeri
    Özkonak/Avanos/Nevşehir
    Kurulu Güç
    400 Wp
    Akü
    1 Adet 100 Ah Jel
    Güneş Paneli
    2 Adet 205W Monokristal
    İnverter
    1 Adet 2000W Tam Sinüs

    Nevşehir Özkonak 400Wp Off-Grid Akülü Sistem

    Magnum Enerji

    Üretimde Süreklilik, Enerjide Tasarrufla Olur!

    Sistemin Avantajları

    Şebekenin olmaması halinde ekonomik çözümdür,
    Şebeke bağlantısının tesis maliyetine kıyasla uygun ve gerçekleştirilebilir,
    Yakıt maliyeti yoktur,
    Kurulumda nitelikli fakat az sayıda personel yeterlidir,
    Kurulu süresi kısadır,
    Sistemler enerji ihtiyacına göre arttırılabilir,
    Sistemler aşama aşama kurulabilir, bu sayede esnek kurulum maliyetleri vardır.

    Off Grid & Akülü Sistemler

    Şebekeden bağımsız sistemler, ada sistemleri, off grid sistemler ya da akülü sistemleri olarak adlandırılabilir. Sistemde kullanılan temel ekipmanlar güneş paneli, akü, şarj regülatörü, inverter ve trackerdır. Şebeke hattının bulunmadığı ya da İşlevsel bir elektrik şebekesinin olmadığı yerlerde en sağlıklı çözüm ihtiyaca göre doğru hesaplanmış bir off grid sistem kurulumu yapmaktır. Elektrik hattının bulunduğu yerlerde akülü sistemlerinin kurulması sistem maliyetini arttırmakta ve sistem geri dönüş sürelerini arttırmaktadır. Bu nedenle bu sistemlerin kurulduğu yerler daha çok şebeke elektriğinin bulunmadığı ya da iletim hattına 800m’den daha uzak olan yerlerdir. Özellikle yayla-dağ evleri, çiftliklerde, sinyalizasyon sistemleri, uzaktan bilgi sistemleri (otoyol tabelaları), baz istasyonları vb. ,bu tarz kurulumlara sıkça rastlanmaktadır. Bu tarz yerlere iletim hattının çekilmesi ciddi bir trafo, direk ve kablo maliyeti oluşturmaktadır

    Sistem Tasarımı Yaparken Dikkat Edilecek Hususlar

    İlk basta yapılması gereken sistemin kullanılacağı yerde mevcut olan ekipmanların tasarruflu ürünler ile değiştirilmesidir. Bu sayede tüketilen enerji miktarı düşecektir. Bazı uygulamalarda sistem maliyetleri bu sayede yarı yarıya azalmaktadır.
    Ardından bilinmesi gereken, günlük tüketiminin ne kadar olduğudur. Bunun hesabın yapılabilmesi için kurulum yeri içerisinde hangi ev aletlerinin günde yaklaşık olarak kaç saat çalıştırıldığının listelenmesi gereklidir. Bu liste sayesinde evin günlük/haftalık enerji ihtiyacının ne kadar olacağı belirlenecek ve sistem hesabı bu bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilecektir.
    Sistemin kurulacağı yerde ön çalışma yapmak kurulum tasarımı ve bağlantı ekipmanlarının belirlenmesi açısından önemlidir. Ayrıca Kurulum yerinde paneller üzerine gölge yapabilecek objelerin-yapıların varlığı dikkatle incelenmelidir. Bu bilginin yanında paneller sıralı şekilde birbiri ardına dizileceklerse paneller arası mesafe uygun seçilerek, panellerin birbiri üzerine gölgelenme yapması engellenmelidir.